Regelmatig krijgen wij vragen over zwemkleding, badmutsen, zwembrillen, wetsuits en wedstrijdzwemkleding. Veelvoorkomende vragen hebben wij hieronder voor u verzameld:
1 Badmutsen
1.1 Hebben jullie ook badmutsen voor lang haar?
Ja zeker die hebben wij! Wij hebben badmutsen met een knot aan de achterkant maar we hebben ook gewoon ruimere badmutsen. Die vind je hier.
1.2 Zijn er ook badmutsen die het haar droog houden?
Nee, helaas die hebben wij nog niet gevonden. Slechts een hele enkeling krijgt dit voor mekaar en dan vaak met twee badmutsen.
1.3 Kan ik ook 1 badmuts door jullie laten bedrukken?
Nee helaas. Leveranciers werken met minimale afnames. Dat is bij ons minimaal 50 stuks.
1.4 Kan ik een badmuts zelf laten bedrukken?
Nee helaas. Dat lukt niet. Wij hebben dit al bij heel veel type drukkers geprobeerd. De inkt vloeit er of zo af, of er blijft iets op zitten bij het bedrukken wat er direct afspringt zodra je de badmuts stretcht of opzet.
2 Zwembrillen
2.1 Mijn zwembril beslaat steeds, is dat normaal?
Een zwembril gaat ongeveer een half jaar tot driekwart jaar mee, daarna wordt hij minder en kopen de meesten een nieuwe en schuiven ze de oudere door naar de reservebank. Dan zitten er krasjes op en beslaat hij sneller.
De meeste zwembrillen hebben als ze nieuw zijn een anti-fog laagje in de bril zitten. Dat laagje slijt er door het gebruik uit. Wrijf daarom niet in een zwembril! Anti-fog is wel in een spuitbusje te koop. Dat soort spuitbusjes verkopen wij ook. Die vind je
hier.
3 Wetsuits
3.1 Wat is de levensduur van een wetsuit?
Een zwemwetsuit gaat gemiddeld 3 jaar mee. Uitgaande van 1 (tot 2 keer) per week zwemmen, afstand zo’n 2-3 kilometer.
4 Zwemkleding
4.1 Hoe lang gaat zwemkleding mee?
Zwemkleding met Lycra er in oftewel elastaan gaat minder lang mee dan een chloorbestendig badpak. Lycra badpakken zitten echter vaak lekkerder.
Een Lycra badpak gaat ongeveer drie kwart jaar tot 1 jaar bij 1 keer per week zwemmen (en goed uitspoelen).
Zwem je meerdere keren per week dan ben je echt op een badpak van een chloorbestendig materiaal aangewezen. Wij kopen zo veel mogleijk chloorbestendige zwemkleding in als het om trainingszwemkleding gaat. Vaak zetten wij het er bij als het een chloorbestendig badpak of een chloorbestendige zwembroek betreft. Wil je heet zeker weten? Wij geven je gaag advies!
5 Wedstrijdzwemkleding
5.1 Wedstrijdzwemkleding zwemt dat echt sneller?
Ga je op een gegeven moment over op compressiezwemkleding (bijvoorbeeld Arena Powerskin Carbon) dan zul je zien dat je tijden inderdaad beter zullen worden. Dat zit hem in:
-het materiaal (waterafstotend)
-de compressie die het pak geeft (je spieren kunnen optimaal worden belast)
-de stroomlijning (Carbon pakken zijn gelijmd i.p.v. gestikt)
Wij zijn dan ook nog geen enkele zwemmer tegen gekomen die weer terug is gegaan naar een wedstrijdbadpak van niet Carbon materiaal. Veel gebruikelijker is dat er juist na de eerste een tweede badpak of zwembroek bij wordt gekocht voor het geval dat er met de eerste ooit iets mee is.